Onze chiro is opgesplitst in 6 afdelingen waarbij telkens kinderen van 2 leerjaren samen komen om zich te amuseren. Hieronder lijsten we deze op en stellen we de bijhorende leiding voor! Voor vragen kan u steeds terecht bij de hoofdleider, maar uiteraard ook bij de afdelingsleiding.

Op zondag spelen de leden per afdeling spelletjes die geschikt zijn voor hun leeftijd. Afhankelijk van de afdeling, zijn er dus andere spelen en eventueel ook meer vrijheid en verantwoordelijkheid.

Janussen

De janussen is de jongste afdeling en dus voor kinderen uit het eerste en tweede leerjaar. Omwille van verzekeringen kunnen kinderen jonger dan 6 jaar helaas niet aansluiten, maar van zodra uw zoontje 6 jaar geworden is, is hij zeker en vast meer dan welkom!

Hebt u specifieke vragen omtrent de janussen of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Cédric Bracke, Niels D’Hondt & Jonas Braem

Speelclubbers

Vervolgens hebben we de speelclub. Dit is de tweede afdeling en dus bedoeld voor kinderen uit het derde en vierde leerjaar. Spelen en plezier maken staat hier uiteraard ook centraal.

Hebt u specifieke vragen omtrent de speelclubbers of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Roel van Hecke, Matisse Bracke & Giel de Ruysscher

Rakkers

Hebt u specifieke vragen omtrent de rakkers of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Cedric Delaruelle & Robbe Merckx

Toppers

Hebt u specifieke vragen omtrent de toppers of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Gerben de Kever, Marc Lemmens, Parcifal Temmerman & Ceriel Everaert

Kerels

De kerels zijn leden uit het derde en vierde middelbaar die afstomen op het leven als volwassene/ jongvolwassene. Het leven en school wordt al iets serieuzer, maar toch moet er plaats gemaakt worden voor de nodige ontspanning en het nodige vertier. Geen betere plaats om dit te doen dan op zondag tussen 14u en 17u (of 20u30).

Hebt u specifieke vragen omtrent de kerels of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Aaron Samson, Sam Terwingen & Gustaaf De Vlieger

Aspi’s

De aspiranten is de oudste afdeling en is dus een mooie voorbereiding op het leiderschap dat er eventueel op volgt. Hier proberen we door middel van spel ons te amuseren en te ontspannen, maar ook door het organiseren van een Christus Koning en een fuif, verantwoordelijkheid op te wekken en zo dus de leden klaar te stomen voor een toekomst al dan niet binnen de leidingsploeg.

Hebt u specifieke vragen omtrent de Aspiranten of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Viktor Meersschaert & Sam Van Wiele

Leiding

Zonder een leidingsploeg, kan een chiro onmogelijk werken. Leiding word je door te groeien doorheen je chirocarrière en te beslissen dat je klaar bent voor zondagen vol plezier, vriendschap en verantwoordelijkheid! Zo kan je zorgen voor een aangename chironamiddag waar de leden wekelijks naar uit kunnen kijken.

Als ondersteunende organen binnen de leiding, hebben we een hoofdleider en een volwassenbegeleider. Onze hoofdleider is Roel van Hecke en onze volwassenbegeleider is Tim Rotthier. Dit zijn naast alle leiders in het algemeen, de centrale aanspreekpunten waar u ten alle tijden terecht kunt voor al uw vragen en opmerkingen.

Het winkelke

Zoals u misschien al weet of uit de bovenstaande foto kan afleiden, zijn wij allemaal hetzelfde gekleed. Dit is namelijk het chiro-uniform en zorgt voor gelijkheid. Zo zijn we op de chiro namelijk allemaal gelijk en goede kameraden, ongeacht de achtergrond.

Voor de jongste twee afdelingen vragen wij dat de leden enkel de chiro-T-shirt draagt. Deze is bij ons op de chiro te koop voor 6€.

Vanaf de rakkers vragen wij echter om in volledig uniform te komen. De T-shirt blijft nog steeds beschikbaar bij ons op de chiro, maar de rest van het uniform is te vinden bij de Banier. Bent u eerder tevreden met een goedkoper alternatief, dan kan u ook eens vragen naar een tweedehands uniform bij ons op de chiro. Afhankelijk van wat we binnenkrijgen, kunnen we u dit dus aanbieden.

De leiding die u hiervoor verantwoordelijk zijn:
Matisse Bracke
Parcifal Temmerman