Onze chiro is dit chirojaar terug opgesplitst in 6 afdelingen waarbij telkens kinderen van 2 leerjaren samen komen om zich te amuseren. Dit jaar hebben hebben we terug 6 afdelingen i.p.v. de 5 afdelingen van vorig jaar omdat onze leidingsploeg terug wat aangesterkt is. Hieronder lijsten we de groepen op en stellen we de bijhorende leiding voor! Voor vragen kan u steeds terecht bij de hoofdleider, maar uiteraard ook bij de afdelingsleiding.

Op zondag spelen de leden per afdeling spelletjes die geschikt zijn voor hun leeftijd. Afhankelijk van de afdeling, zijn er dus andere spelen en eventueel ook meer vrijheid en verantwoordelijkheid.

Voor alle afdelingen wordt er elke zondag Chiro voorzien van 14u tot 17u. Voor de Kerels, aspi’s en leiding geven we ook avondchiro. Deze gaat door van 18u30 tot 20u30. Ze zijn zeker niet verplicht om na de middagchiro nog te blijven voor de avondchiro.

Extra info kal je altijd aan de afdelingsleiding vragen of zal je aangeleverd worden in onze tuimelaer.

Janussen

De Janussen zijn leden uit het eerste en het tweede leerjaar. Ze zijn de jongste afdeling in onze chiro. Spelen, plezier en (nieuwe) vrienden maken staat hier uiteraard centraal.

Hebt u specifieke vragen omtrent de janussen of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Lennert De Gendt: lennertdegendt@gmail.com

Bavo De Vlieger: bavo.devlieger@hotmail.com

Speelclubbers

De speelclub zijn leden uit het derde en het vierde leerjaar. Spelen, plezier en (nieuwe) vrienden maken staat hier uiteraard ook centraal.

Hebt u specifieke vragen omtrent de speelclubbers of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Rien Van Campenhout: rien1van2campenhout3@gmail.com

Stan Van Campenhout: stan1van2campenhout3@gmail.com

Merlijn Van Gaever: merlijnvangaever@gmail.com

Rakkers

De rakkers zijn leden uit het vijfde en het zesde leerjaar. Spelen, plezier en (nieuwe) vrienden maken staat hier uiteraard ook centraal.

Hebt u specifieke vragen omtrent de rakkers of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Arne Van Campenhout: arnev.c.23@gmail.com

Li Rooms: limingrooms@gmail.com

Tibe De Ruysscher: tibederuysscher2006@gmail.com

Toppers

De Toppers zijn leden uit het eerste en tweede middelbaar die afstomen op het leven als jongeren. Het leven en school wordt al iets serieuzer, maar toch moet er plaats gemaakt worden voor de nodige ontspanning en het nodige vertier. Geen betere plaats om dit te doen dan op zondag tussen 14u en 17u. Naast de nodige ontspanning en nodig vertier organiseren de toppers ook hun jaarlijkse bloemetjes verkoop.

Hebt u specifieke vragen omtrent de toppers of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Robbe Merckx: robbemerckx@gmail.com

Silas Van Guyse: silasvg25@gmail.com

Kerels

De kerels zijn leden uit het derde en vierde middelbaar die afstomen op het leven als volwassene/ jongvolwassene. Het leven en school wordt al iets serieuzer, maar toch moet er plaats gemaakt worden voor de nodige ontspanning en het nodige vertier. Geen betere plaats om dit te doen dan op zondag tussen 14u en 17u (of 20u30). Naast de nodige ontspanning en nodig vertier organiseren de kerels ook hun jaarlijkse pannenkoekenslag.

Hebt u specifieke vragen omtrent de kerels of wilt u eens met één van de leiders spreken? Neem gerust contact op met één van de leiders:

Giel De Ruysscher: gielderuysscher@gmail.com

Rinus Deelen: rinusdeelen04@gmail.com

Aspi’s

De aspiranten is de oudste afdeling en is dus een mooie voorbereiding op het leiderschap dat er eventueel op volgt. Hier proberen we door middel van spel ons te amuseren en te ontspannen, maar ook door het organiseren van een Christus Koning en een fuif, verantwoordelijkheid op te wekken en zo dus de leden klaar te stomen voor een toekomst al dan niet binnen de leidingsploeg.

Hebt u specifieke vragen omtrent de Aspiranten of wilt u eens met de leiders spreken? Neem gerust contact op met de leiders.

Warre De Gendt: warredegendt@gmail.com

Reguul De Vlieger: reguul.dv@gmail.com

Leiding

Zonder een leidingsploeg, kan een chiro onmogelijk werken. Leiding word je door te groeien doorheen je chirocarrière en te beslissen dat je klaar bent voor zondagen vol plezier, vriendschap en verantwoordelijkheid! Zo kan je zorgen voor een aangename chironamiddag waar de leden wekelijks naar uit kunnen kijken.

Als ondersteunende organen binnen de leiding, hebben we een hoofdleider en een volwassenbegeleider. Onze hoofdleider is Giel De Ruysscher en onze volwassenbegeleider is Tim Rotthier. Dit zijn naast alle leiders in het algemeen, de centrale aanspreekpunten waar u ten alle tijden terecht kunt voor al uw vragen en opmerkingen.

Giel De Ruysscher (hoofdleider) – Gielderuysscher@gmail.com – 04 77 91 99 92

Tim Rotthier (volwassen begeleider) – tim.rotthier@telenet.be – 04 77 31 91 80

Inschrijvingen

De afdelingsleiding komt traditioneel op huisbezoek om zo wat meer kennis te maken met de ouders. Er kan ook onderling met de leiding afgesproken worden om na de Chiro je kind in te schrijven. Twijfel dus niet om de leiding na de Chiro even aan te spreken om zo jouw inschrijvingsmoment vast te leggen.

Het winkelke

Zoals u misschien al weet of uit de bovenstaande foto kan afleiden, zijn wij allemaal hetzelfde gekleed. Dit is namelijk het chiro-uniform en zorgt voor gelijkheid. Zo zijn we op de chiro namelijk allemaal gelijk en goede kameraden, ongeacht de achtergrond.

Voor de jongste afdeling (speelclub) vragen wij dat de leden enkel de chiro-T-shirt dragen. Deze is bij ons op de chiro te koop voor 10€.

Vanaf de rakkers vragen wij echter om in volledig uniform te komen. De T-shirt blijft nog steeds beschikbaar bij ons op de chiro, maar de rest van het uniform is te vinden bij de Banier. Bent u eerder tevreden met een goedkoper alternatief, dan kan u ook eens vragen naar een tweedehands uniform bij ons op de chiro. Afhankelijk van wat we binnenkrijgen, kunnen we u dit dus aanbieden.

De leiding die u hiervoor verantwoordelijk zijn:
Rinus Deelen en Li Rooms